Friday, March 15, 2013

Jangan bersedih.


Lama aku tak update blog. 
Mungkin dah lebih dari lima tahun.
Aku percaya ramai yang rindu dan tertanya-tanya.
Hidup ini tidak ada status. 
Hari ini kita diatas pasti esok kita akan berada dibawah semula.
Percayalah.
Tinggalkan masa silam mu dan binalah hidup baru.
Jangan dipandang lagi perkara yang sudah berlalu.


"Wahai masa lalu yang sudah berlalu dan selesai, tenggelamlah kamu seperti tenggelamnya mataharimu. Aku tidak akan menangisi kepergianmu, dan kamu tidak akan melihatku termenung sebentar pun untuk mengingatimu. Kamu sudah meninggalkan kami semua. Pergilah dan jangan kembali lagi. "

"Wahai masa depan, engkau masih dalam keghaiban. Maka aku tidak akan bermain dengan khayalan dan memperjudikan nasib hanya kerana satu agakan. Aku juga tidak bakal memburu sesuatu yang belum tentu ada, sebab esok hari mungkin tidak ada sesuatu. Esok hari adalah sesuatu yang belum diciptakan dan tidak ada satu pun darinya dapat disebutkan."

"Hari ini kepunyaan aku" merupakan ungkapan yang paling indah dalam "kamus kebahagiaan", kamus bagi mereka yang ingin menikmati hidup yang paling indah dan menyeronokkan.

Jangan Paksankan Hari Esok Hadir Sekarang!


9 comments:

  1. seronok baca blog ni. Blh jadik penawar duka..

    ReplyDelete
  2. PLEASE UPDATE LAGI..

    ReplyDelete
  3. Bos ada facebook?...
    Nak mtak tlg skit lag...
    Sikit je jadi lah
    01115279785

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete