Sunday, March 25, 2012

Sebelas tahun dulu.


Sebelas tahun dulu gua pernah jadi vokalis untuk satu band krasti / punk. Walaupun tak lama dalam band tu sempat juga gua merakamkan suara growl untuk EP pertama. Kira hebat juga gua masa dulu. Malangnya tak dapat bertahan lama pasal gua memang semula jadi tak reti jadi penyanyi dan tak reti nak menyanyi depan khalayak ramai. Peluh kat dahi mula membanjir macam pesalah yang nak dijatuhi hukuman mati. Lagi satu gua selalu kena marah dengan line up lain pasal setiap kali menyanyi biji mata rasa macam nak tekeluar dan vokal selalu tak masuk dengan musick. 

Sebelas tahun dulu, inilah gig pertama yang gua perform. Huru hara juga gua menyanyi masa ni. Yang gua ingat dalam keadaan huru hara tu sempat juga la gua menyanyi sambil lompat tanda menghayati bunyi gitar chuga-chuga dan catchy. Partner vokal gua pada masa tu adalah Wan Jalu. Gua tak tahu kat mana dia sekarang dan apa dia buat sekarang ni. Oh ya, tangan gua berdarah juga masa gig ni pasal tersangkut kat tingkap pasal kena angkat dengan crowd. 

Sebelas tahun dulu, kalau rujuk pada flyers diatas sebenarnya gua dah boleh buat satu novel yang panjang tentang perjalanan gua untuk perform gig tu. Tapi nanti orang semua marah-marah kalau gua banyak selit cerita pasal makwe lama pasal makwe lama pun ada juga masa gig tu. Keh keh keh. Itu belum lagi gua cerita terpaksa tido beramai-ramai kat rumah Hafis Final Doom. Chaos sekali masa tu. Tapi malangnya gua tak simpan pun flyers legend ni. Nasib baik ada kawan upload kat Facebook. Terus gua cilok.

Ahhh sebelas tahun dulu gua pernah bergelar penyanyi rupanya...


7 comments:

 1. pehhh abam retis bhai. kasi tengok satu lagu?!

  ReplyDelete
 2. argon untuk satu album je ke tak sempat album?

  ReplyDelete
 3. ni first gig aku pegi ni...dtg skali dgn bdk2 semerepang..journey nek van, siap kn tukar tayar dgn tukar van bagai...chaos la siak...

  -talibxjoe-

  ReplyDelete