Monday, February 4, 2013

Aduhh capek sekali..


Aku baru balik dari Jakarta ni. Dia punya penat bukan main lagi.
Rasa macam nak tercabut semua urat dan sendi-sendi.
Maklum sajalah, ini pengalaman pertama travel ke Jakarta.
Sebelum ni aku travel sampai ke Mustari dan Zuhal pun tak penat macam ni.
Jakarta ni dia punya sibuk lain macam. 
Jalan sesak, cuaca pulak panas-hujan-panas-hujan.

Aku tak nak cerita pengalaman aku ke Jakarta kat sini.
Tak seronok rasanya berkongsi pengalaman mengembara dalam blog.
Jadi aku dah siapkan semuanya dan simpan dalam words.
Sampai masa nanti engko akan bacanya dalam bentuk buku.
Itu cita-cita dan apa yang aku rancang sebelum ini.
Cerita lengkapnya dah pun aku siapkan.

Alhamdulilah memang mudah travel bawak iPhone ni.
Gambar cantik, ada wifi dan paling penting ada aplikasi untuk aku menaip semahu mahunya. Kalau dapat wifi percuma bolehlah aku terus update Instagram, Twitter atau Facebook.
Tapi lagi bagus tak ada ekses internet supaya aku lebih konsentrate menulis.
Dalam buku nanti aku akan muatkan gambar penuh sepanjang di Jakarta.
Kira macam eksklusif jugalah pengalaman ke Jakarta ni bagi aku.

Ada orang komplain, apa benda travel ke Jakarta pun nak kecoh. Aku dah sampai Eropah pun tak kecoh. Memang, aku ni jenis apa yang aku buat pun akan jadi kecoh. Itulah yang membezakan aku dengan engko.
Yang membezakan Jakarta aku dengan pengalaman travel engko ialah, aku punya travel aku abadikan dalam bentuk buku, dan engko punya travel hanya diabadikan dalam bentuk alam maya.
Harap semuanya berjalan dengan lancar.

Siap nanti akan aku war-warkannya pada semua penduduk bumi. Insyallah..

Gambar dari dalam kapal terbang. Ni masa nak balik Malaysia. 

Bergambar sebelum menaiki pesawat. Macam biasa gambar aku memang tak akan ada. 

Okey, ada la sikit gambar aku dengan dua orang gitaris Hellexist.



5 comments:

  1. Jangan peduli kata orang.Teruskan.

    ReplyDelete
  2. kau seperti biasa tetap begitu, poyo.. hehe.. ;)
    eh, jgn marah, nanti kena jual timbang.. ;p

    ReplyDelete