Tuesday, October 25, 2011

Status Facebook dan mereka-mereka yang beriman kepada UMNO.

Artis marah orang buang bayi, artis marah orang dera bayi, artis marah orang bunuh orang, artis marah orang rogol orang. Kita marah perompak, kita marah pencuri, kita marah penyamun, kita marah peragut. Tapi dalam masa yang sama kita juga menolak hudud.


Wisnu Ahcmad Hamzah : Kami sokong hudud!! perlaksanaan macam mana?
Tuesday at 8:28pm · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Kalau nak hukum hudud baik dok kat Iraq ok Iran ok..
Tuesday at 8:30pm · Like

Achmad Albarr : Orang Islam tak akan buat Jenayah jika HUDUD dilaksanakan.
Tuesday at 8:35pm · Like

MK Faith : Orang yang buat salah je takut hudud! sapa yang tak suka hukum yang diturunkan Allah swt ni silalah "get out" dari muka bumi yang diciptakanNya! Boleh?
Tuesday at 8:39pm · Unlike ·  4 people

Wisnu Ahcmad Hamzah : Ahmad - sokong! yang penting hudud bukan atas dasar menghukum, tapi ada beberapa aspek lain yang lebih utama
Tuesday at 8:40pm · Like

Wisnu Ahcmad Hamzah : Mk - boleh! ada apa masalah dalam melaksana hudud? kerna campur bangsa lain?
Tuesday at 8:45pm · Like

MK Faith : Satu je masalah nyata! satu pihak nak terangkan, satu pihak lagi tau nak "swing' aje! yang cibainya kaki "swing" tu melayu jugak, mengaku Islam!
Tuesday at 8:47pm · Like ·  2 people

Wisnu Ahcmad Hamzah : Sukelaris ramai sangat. Sadis sangat dunia islam kita
Tuesday at 8:49pm · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Lu orang nak ingat kat Malaysia nie banyak kaum nak ke kaum lain terima hukum hudud. Wa sarankan sesiapa yang nak hukum hudud di laksana kan suruh dia orang dok Kelantan..
Tuesday at 9:05pm · Like

Wisnu Ahcmad Hamzah : Di Iran, ada dua puak syiah dan sunni. mereka bettg ttg agama, di Palestine ada bangsa Nasrani, Yahudi. Ada masalah?
Tuesday at 9:10pm · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Tapi masalahnya di Iran walaupun ada dua puak tapi dia orang tetap agama islam. Di Malaysia agama Budda dan Hinddu nak ke terima. jangan kerana hukum hudud negara kite huru hara. Tapi kalau nak jugak pergi lah duduk negeri yang di kuasai PAS macam kat Kelantan. Tak semestinya hukum hudud boleh buat orang baik. Yang penting hati beb.
Tuesday at 9:27pm · Like

Jamel Corona : Bersatu la wahai orang-orang islam. Kerana dengan bersatu kita akan kuat.
Tuesday at 10:09pm · Like

Wisnu Ahcmad Hamzah : Mohd - Ko tau kenapa hukum zina bagi bujang di sebat? dan yang berkhwin di rejam?
Tuesday at 11:00pm · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Yang penting wa tak sokong tentang hukum hudud nie. Undang-undang kat Malaysia nie masih relevan lagi.
Tuesday at 11:12pm · Like

Wisnu Ahcmad Hamzah : Jadi tak hairan la. So respect paksi kami, udah.
Tuesday at 11:23pm · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Wa tak respect lah pasal hukum hudud nie. Wa hairan apasal baru-baru nie je sebok pasal hukum hudud nie. Apasal dia orang tak ura-ura kan masa Malysia baru merdeka. Dah lama sangat beb. Rakyat dah tak terima dah tu semua dah ketinggalan zaman.
Tuesday at 11:37pm · Like

Wisnu Ahcmad Hamzah : Tak mengapalah, masing-masing ada paksi, jangan bertelagah.
Wednesday at 12:22am · Like

Azaruddin Paiman : Biasalah manusia buatan zaman sekarang ni. Kalau dia suka tentang islam dia amalkan, kalau dia rasa tak suka dia tinggal. Bukan setakat tinggal, bahkan menolak lagi hukum Allah. Aku tak heran kalau yang jenis rambut kaler warna plastik tolak hudud. Hari ni tolak hudud esok lusa semua benda pun dia tolak. Malaysia ni kan negara sekular. Hukum hudud ni untuk orang Islam. Yang bukan Islam kita tak heran kalau dia nak berzina depan kedai Mekdi. Kenapa takut hudud kalau tak buat salah? kenapa? hudud ketinggalan zaman kepala tunot dia. Islam ni sentiasa releven pada bila-bila masa pun.Tak macam tu Farid Awaludin?
Wednesday at 12:36am · Like ·  3 people

Wisnu Ahcmad Hamzah : Deen - Aku tak berani nak cakap tentang sukelar walau terang paksinya. Kita pun masih kena belajar. Apapun Deen, hudud tak jadi masalah dimana pun ia di laksnakan.
Wednesday at 12:39am · Like

Farid Awaludin : Tak nak hudud bukan setakat tak boleh duduk Malaysia, pegi cari alam lain yang bukan Allah cipta, boleh? Brader rambur pacak, zaman nabi dulu bukan dekat Madinah, lebih dasat daripada Cina dengan India ada. Tu Yahudi sekali pun ada kat Madinah. Sedap tangan je menaip undang-undang Lord Reid ni lebih relevan dari Undang-undang Allah buat. Jaga sikit brader, mati itu pasti, nanti kat kubur nak jawab apa dgn Malaikat. Lord Reid tu pun kat dalam kubur dah meronta-ronta dah.
Wednesday at 12:42am · Like ·  1 person

Azaruddin Paiman : Adoiiii kau pun satu Parid. Kalau Allah tanya nanti kita jawab la dengan konfiden "hudud tak sesuai la berader dengan peredaran zaman. Kamon la berader. Berfikiran terbuka la sikit..."
Wednesday at 12:44am · Like ·  1 person

Farid Awaludin : Elak dia sound balik malaikat tu je... "wei Malaikat, apa ni, mana relevan dah keje Malaikat ni semua. Cari keje lain la. Keje opis ke apa ke, baru boleh buat rambut pacak pakai kasut tajam".
Wednesday at 12:47am · Unlike ·  2 people

MK Faith : Barang siapa yang pertikaikan suruh Allah swt maka gugurlah aqidahnya sebagai Islam aka murtad! bukan gua mandai-mandai cakap! kalau tak percaya cubalah pergi tanya mana-mana ustaz. Lebih bagus kalu rajin dengar kuliah maghrib kat mana-mana masjid / surau. Tu pun kalau lu bukan spesis yang setahun sekali pergi masjid ( sembahyang raya je )
Wednesday at 12:49am · Unlike ·  2 people

Farid Awaludin : Brader rambut pacak ni gelabah sangat pasal hudud kenapa? ada buat salah ke?
Wednesday at 12:50am · Like ·  1 person

Azaruddin Paiman : Gua ni bukan la baik sangat. Sesekali berlumba kereta juga, langgar lampu isyarat juga, amik upah pukul orang juga, maki orang suka-suka juga, meludah merata-rata juga. Tapi nak menidakkan hukum Allah ni memang gua rasa gementar dan tak berapa konfiden. Melainkan kalau gua ada power sampai gua boleh buat alam gua sendiri dengan segala undang-undang gua sendiri.
Wednesday at 12:52am · Like ·  3 people

Perachun Kalbu : Heran. Yang tolak hudud kat Malaysia ni org Islam sendiri. Bangsa lain tak ada hal pun. Sebab dia orang tahu nas-nas dalam perlaksanaan hudud tu. Kapir yang tolak hudud kat Malaysia ni pun yang serong je. Tokey-tokey disko. Tokey-tokey nombor ekor. Yang kapir meniaga mende elok tak ada pulak nolak. Sebab dia orang terjamin kalau hudud ni ada. Sekang ni pulak yang ramai meragut, merogol semua orang Melayu. Di ulangi ya, orang Melayu. Bukan orang Islam. Aku ni jahil jugak tapi tak ada la sampai nak mengatakan hukum Allah tu tak relevan. Beb, Allah turunkan Al-Quran tu untuk digunapakai sampai kiamat, bukan valid sampai tahun 2000 je. Kalau valid sampai tahun 2000 je kenapa sekang ni tak ada lagi diturunkan atau diwahyukan rasul baru? ce cite sket.
Wednesday at 12:53am · Unlike ·  2 people

Perachun Kalbu : ‎Azaruddin Paiman, lu dah boleh unfriend dah kawan lu tu beb.
Wednesday at 12:54am · Like

Wisnu Ahcmad Hamzah : Farid dan Deen - kebenaran itu kebal, biarkanlah, acuan pemikiran ni bukan senang, urusan hidyah, urusan Allah
Wednesday at 12:55am · Like ·  1 person

Perachun Kalbu : Ke ada orang terasa sebab lepas ni kalau hudud dilaksanakan jadik tak bebas nak beli tiger beer kat 7E?
Wednesday at 12:56am · Like ·  2 people

Farid Awaludin : Hidayah urusan Allah. Mati nanti pun kubur lain-lain. Tapi kalau kita takde tanggungjawab menegur yang tak betul, teruk juga kene nanti.
Wednesday at 12:57am · Like ·  1 person

Azaruddin Paiman : Tak, gua tak akan unfriend. Dia ada hak untuk berkawan dengan sesiapa pun. Biar dia tengok dunia ni dengan lebih luas bila jumpa manusia-manusia yang masih peka terhadap hukum Allah.
Wednesday at 12:57am · Like ·  1 person

Perachun Kalbu : Betol. Bala bukan pilih-pilih orang. Sekali Allah turunkan semua terkena tempiasnya..
Wednesday at 12:58am · Unlike ·  2 people

Azaruddin Paiman : Tapi kalau jenis yang meninggal sendiri, mandikan diri sendiri, kafankan diri sendiri, sembahyangkan diri sendiri memang gua resepk. Pesen tak menyusahkan orang.
Wednesday at 1:00am · Like ·  2 people

Perachun Kalbu : Tu kalau cukup sifat masa mati. Kalau jenis mati masa mabuk bawak kereta langgar tembok otak bersepai kat stereng dia sendiri geli nak kutip otak dia sendiri tu masuk dalam plastik beg.
Wednesday at 1:01am · Like ·  2 people

Wisnu Ahcmad Hamzah : Farid - Ku tau tentang tu, menegur. Tapi yang jenis uptrend ni bukan ada ilmu, main ikut, nak berpikir? entah la.
Wednesday at 1:03am · Unlike ·  4 people

Azaruddin Paiman : Adoiii susah juga yer. Kan boleh setting dengan tuhan. Cakap la, "tuhan, saya tak nak mati dalam keadaan otak bersepai. Kasi la saya mati molek-molek sikit. Kasi saya mati dalam iman."
Wednesday at 1:04am · Like ·  1 person

Perachun Kalbu : Haa.. tu la. Islam liberal. Serba serbi langgar je ikut peredaran masa.
Wednesday at 1:04am · Like ·  1 person

Wisnu Ahcmad Hamzah : Deen - hal dunia dan akhirat ,kita ni pun tak baik, tapi macam kau cakap, sungguh, bab perintah Allah, jangan katakan tidak.
Wednesday at 1:04am · Like ·  1 person

Azaruddin Paiman : Kita memang tak sempurna Hamzah. Dosa pun bersepah, tapi rasa takut, gementar, berpeluh-peluh tu tetap ada bila nak menidakkan apatah lagi membantah hukum Allah. Gila ke apa? pehhhh...
Wednesday at 1:07am · Like ·  1 person

Perachun Kalbu : Kita ni kadang-kadang terlepas pandang jugak hukum-hukum Allah. Tapi kita tak ada la sampai menidakkan apa yang dah tercatat dalam Al-Quran. Sekurang-kurangnya bila isu macam ni disebut-sebut kita sempat muhasabah diri cuba untuk balik kepada paksi hidup seorang Islam semula. Manusia tidak sempurna, tapi kalau berterusan menidakkan hukum-hukum Allah nak jadi apa? baik jadi kapir terus. Terang-terang jadi kayu api esok.
Wednesday at 1:10am · Like ·  1 person

Wisnu Ahcmad Hamzah : Sungguh, rasa takut tu la tanda iman kita. Alhamdulillah dan sebab tak sempurna juga aku perlu hormat paksi yang lain.
Wednesday at 1:12am · Like ·  1 person

Azaruddin Paiman : Bayangkan kalau kita majikan, pekerja-pekerja kita melangar arahan kita, nak jadi apa kalau kita tak marah? paling tidak pun kita akan cakap "celaka budak ni aku bayar gaji dia tak nak buat kerja!" itu melangar perintah. Bagaimana pula kalau dah la melangar perintah dia protes pula dan kata arahan kita tu merapek dan tak betul? kalau jenis sabar, boleh bersabar. Tapi kalau dah hilang sabar? "ahhh budak ni memang elok juga aku terminate!"
Wednesday at 1:16am · Like ·  1 person

Wisnu Ahcmad Hamzah : Ahaks. Aku cukup bayangkan tentang azabNya. Huh. Dosa yang ada pun kering airmta tak dapat aku tebus. Jangan wat pasal, tapi syukurkan kita tetap bukan sukelaris walau gaya luaran kita pada itu.
Wednesday at 1:19am · Unlike ·  2 people

Azaruddin Paiman : Aku ni jenis jarang komen balik bila aku up status, tapi kalau isu-isu macam ni resah juga kalau aku berdiam diri. Tegur menegur tu memang dituntut.
Wednesday at 1:20am · Like

Wisnu Ahcmad Hamzah : Dan aku senang dengan bgini. Biarlah aku miskin tapi cukup bagi aku Allah.
Wednesday at 1:21am · Like

Bakat Zen : Tak nampak mana relevan undang-undang Malaysia, kalau rasuah, gejala sosial, ketirisan wang rakyat bla bla bla. Jangan quote aku, bukak sendiri akhbar yang kau suka, tengok macam mana budak-budak muda sekarng. Tengok sendiri tv mana yang kau suka, tengok macam mana budak-budak sekarang. Lagi baik tengok Youtube, tengok scene sekarang macam mana. Kalau tak rasa jijik, mungkin anda jugak sebahagian daripadanya.
Wednesday at 1:22am · Like ·  1 person

Megat Darul Alam : Kepada Mohd Gadaffy Zakaria aku saran kan kau mengucap banyak-banyak. Sedar tak dengan apa yang kau tulis kat atas tu? Sayang. Nama kau tu dah cantik. Nama Nabi-Nabi. Kita ni hidup sementara jer, menumpang pulak tu.
Wednesday at 1:23am · Like ·  2 people

Perachun Kalbu : Kalau tak, tak kan la Allah turunkan ayat ini "Apabila dikatakan kepada mereka itu, marilah ( tunduk ) kepada apa yang diturunkan oleh Allah dan apa yang diajar Rasul. Nescaya kamu akan lihat orang munafiq akan MENGHALANG manusia dari mendekati kamu. "( An Nisa’: 61 )
Wednesday at 1:24am · Like ·  2 people

Wisnu Ahcmad Hamzah : Ku pun tengok juga isu kawan-kawan, yang buat jiwa ku terpanggil. Ku sti komen. Wey apa betul air holly itu boleh mentup iman?
Wednesday at 1:24am · Like

Bakat Zen : Yang menambah atau mengurangkan iman hanyalah tuhan, bukan benda. Apa-apa pun kalau tuhan tak izinkan tak jadi juga.
Wednesday at 1:30am · Like ·  1 person

Azaruddin Paiman : Tapi seeloknya jangan mengada-ngada nak pergi minum la.
Wednesday at 1:31am · Like

Bakat Zen : Tak ada bendanye holy water tu kalau terminum. Macam kau terminum air sembahyang jugak. Air asal dari janin laa, tu bullshit aje lah. Holy water tu air paip, pastu ada father baca-baca sket. Tu aje.
Wednesday at 1:34am · Like

Perachun Kalbu : Sementara Allah masih bagi peluang berhenti ni baik berhenti. Bukan nak suruh terus jadik baik dan jadi alim ulamak. Berhenti je dulu dari buat benda-benda tak elok. At least sempat nak bertaubat. Sok kalau dah nak mati lemas sebab mabuk sok agak-agak diterima ke taubat lu tu..
Wednesday at 1:34am · Like ·  1 person

Bakat Zen : Bukan suruh pakai serban tido masjid non stop baca Quran, nabi pun tak ajar gitu ah. Nabi suruh kerja, tuntut ilmu, bina family. Cuba jangan ekstrim sangat. Islam agama sederhana. Amik tengah-tengah.
Wednesday at 1:37am · Like ·  1 person

Wisnu Ahcmad Hamzah : Hmm jadi paham la ku. Ish tak ada ku nak gatai try.
Wednesday at 1:39am · Like

Bakat Zen : Tak payah try lah, tapi katakan 'ter' try, takyah laa nak besepah. Wat rileks sudah
Wednesday at 1:41am · Like ·  1 person

Wisnu Ahcmad Hamzah : Bakat - sungguh kata kamu, baginda ajar kita buat benda yang sederhana tapi berpanjangan.
Wednesday at 1:42am · Like ·  1 person

Bakat Zen : Yep, lagi bagus dari sekali gedebuk buat baik, tapi buat sekali je.
Wednesday at 1:43am · Like ·  2 people

Wisnu Ahcmad Hamzah : Bakat - jangan minta. Fuhhh
Wednesday at 1:43am · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Kepada Megat Darul Aman, lu tak payah lah nak suruh orang mengucap pulak. Wa tetap orang islam beb, cuma wa tak sokong hudud. Itu je. Agak-agak bro.
Wednesday at 1:46am · Like

Azaruddin Paiman : Kah kah kah. Orang islam kedodol kalau tak menyokong undang-undang islam? hadoiiiii.
Wednesday at 1:49am · Like ·  1 person

Wisnu Ahcmad Hamzah : Mohd - sudah la geng, kita jangan bertelagah, kau kenal siapa kau.
Wednesday at 1:49am · Like

Bakat Zen : Tak ada salahnya orang islam mengucap. Tak jadi kapir lah kalau mengucap. Ada side efek ke?
Wednesday at 1:52am · Unlike ·  1 person

Azaruddin Paiman : Dah Bakat, sambung esok aku nak tido ni. Sebelum tido maafkan semua orang, istighfar banyak-banyak, mengucap banyak-banyak. Kot ini tidur kita yang terakhir dimuka bumi. Maafkan saya kawan-kawan. Assalamulaikum.
Wednesday at 1:53am · Like ·  1 person

Farid Awaludin : Islam cawangan sekular memang boleh la pilih-pilih mana suka, mana tak suka.
Wednesday at 1:54am · Like ·  2 people

Wisnu Ahcmad Hamzah : Bakat - sabarlah.
Wednesday at 1:54am · Like

Mohd Fadzilee : Semoga tuhan tunjuk dia ke jalan yang benar.
Wednesday at 1:55am · Like ·  2 people

Azaruddin Paiman : bukan dia sahaja, bahkan kita semua yang ada kat Facebook ni pada malam ini.amin.
Wednesday at 1:56am · Like ·  3 people

Wisnu Ahcmad Hamzah : Amin
Wednesday at 1:56am · Like

Farid Awaludin : Yup, kita tak semua tak sempurna. Dah tau tak sempurna jangan nak sedap-sedap tolak hukum tuhan.
Wednesday at 1:57am · Like ·  2 people

Wisnu Ahcmad Hamzah : Farid - ni pandangan ku, mungkin Mohd tak faham, apa kata kau bagi dia definasi tentang hudud, pelaksanaan, sejarahnya
Wednesday at 1:59am · Like ·  1 person

Mohd Ghadaffy Zakaria : Betul tak wa cakap tadi pasal hudud nie kita boleh bertelagah. Nie baru kite-kita je yang kat luar sana tu macam mana tah lagi. Wa cuma nak sarankankan hukum hudud nie tak bersesuaian kat negara kita sebab negara kita ni berbilang kaum dan agama. Dah tau kita tak sempurna jangan sekolahkan orang tak guna. Apa pun gud luck pada yang sokong hukum hudud. Wa tetap orang Islam tapi dari segi ideologi wa tak setuju hukum hudud di lakukan di Malaysia. Orang UMNO pnu tak sokong beb.
Wednesday at 2:24am · Like

Farid Awaludin : Zaman Nabi dulu orang Yahudi pun ada kat Madinah. Jadi mana relevannya berbilang kaum tak boleh hukum hudud?
Wednesday at 2:26am · Like ·  2 people

Farid Awaludin : Believe in Islam, believe it 100%. Kalau main pilih-pilih, tu tak true namanya.
Wednesday at 2:28am · Like ·  2 people

Mohd Ghadaffy Zakaria : Tapi kaum-kaum lain nak ke terima?
Wednesday at 2:30am · Like

Farid Awaludin : Hudud hanya dijalankan untuk orang islam. Ngerti? kaum lain still pakai undang-undang civil. Tapi kalau diorang nak join hudud takde masalah. Terpulang kepada dia orang.
Wednesday at 2:31am · Like ·  1 person

Farid Awaludin : http://www.youtube.com/watch?v=ytYZtzquh4I amik masa dalam 12 minit, dengar apa ustaz ni cakap.
Wednesday at 2:36am · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Tapi kenpa orang UMNO cakap ia tak relevan sedangkan dia orang pun Islam jugak. Mesti ada sebab yang munasabah betul tak?
Wednesday at 2:36am · Like

Mohd Fadzilee : Kalau hukum hudud ni tak sesuai di Malaysia, bermakna Al-Quran juga tak sesuai.begitu ke? tak boleh bro, Al-Quran panduan hidup kita.
Wednesday at 2:37am · Like ·  2 people

Johan Retroholic : Hahaha...UMNO tu Melayu. Tak semestinya islam
Wednesday at 2:38am · Like ·  1 person

Farid Awaludin : Ok, fine your sebab munasabah and show me. Apa yang Nabi tunjuk masa pemerintahan dia dah cukup munasabah bagi gua.
Wednesday at 2:38am · Like

Bakat Zen : Hukuman bukan sekadar menyiksa, tapi mendidik. Kalau kata tengok aje kat Iran / Iraq, buleh juga. Tengok je crime rate sana, tengok crime rate sini. Aku prefer hukuman yang mendidik daripada duit cukai yang aku bayar, pergi bagi banduan makan. Banduan di penjara adalah hasil dari sistem sivil. Kejadahnya orang buat salah dapat makan free? ada justifikasi untuk sistem sebegini?
Wednesday at 2:38am · Like ·  2 people

Farid Awaludin : Yang bersepah dalam night club tu pun ramai yang mengaku islam. Apa sebab munasabah diorang nak minum arak walhal sah-sah dalam Islam arak itu haram?
Wednesday at 2:41am · Like ·  2 people

Johan Retroholic : Wahai Mohd, ini hudud la, undang-undang dari Allah. Bukan UMNO atau PAS yang tentukan.
Wednesday at 2:41am · Like ·  1 person

Bakat Zen : Lepas tu pulak, orang Islam pun ada yang baik ada yang jahat. Kalau semua baik, tak payahlah hukum itu hukum ini. Sama jugak, orang agama lain ada jugak yang baik ada yang jahat. Kafir Zimmi ada, kafir Harbi pun ada. Kalau ikut law, apa mau takut? serupa lalu roadblok, yang cuak yang tak ada lesen atau tak ada rotek lah. Ada rotek ada lesen kete ok, Apa mau takut?
Wednesday at 2:43am · Like ·  1 person

Bakat Zen : Tanya UMNO pasal hudud? macam tanya doktor macam mana nak ejas tepet.
Wednesday at 2:48am · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Islam ke tak Islam ke bukan kita sesama umat yang menentntukan. Betul tak? kan wa cakap setiap orang tak sama ideloginya. Macam pengikut Snnah dan Syiah mereka sama-sama Islam tapi berlainan.
Wednesday at 2:49am · Like

Bakat Zen : Ok, ambil satu premis, yang menolak hukum Al-Quran, maka terbatal lah akidah nya, anda setuju tak bro?
Wednesday at 2:50am · Like

Johan Retroholic : Tapi still orang Islam masih kena terima hudud.
Wednesday at 2:51am · Like ·  1 person

Farid Awaludin : Abis dah kalau dah terang-terang buat perkara mungkar, tolak hukum Quran tak kan la kita tak boleh nak tentukan? abis apa fungsi Al-Quran sebagai kitab panduan?
Wednesday at 2:51am · Like ·  1 person

Bakat Zen : Tapi kan bro, kalau dah tak mau tu, tak boleh nak cakap apa lah. Masing-masing lah. Aku dah lepas. Nanti mati kalau kena tanya apasal tak pesan-pesan kat orang lain, aku jawab aku dah pesan. Kalau tak mau ambil tu, masing-masing punya akaun. Gua harap gua dah lepas. Jangan nanti lu sangkut lu petik nama gua dah la. Itu jam gua petik balik ini Facebook. Bahan bukti kat sana!
Wednesday at 2:55am · Like ·  1 person

Johan Retroholic : Baik lu mengucap la bro, mana la tahu tak panjang umur ke.
Wednesday at 2:56am · Like

Farid Awaludin : Walaupun saya minum arak, awak tak boleh cakap saya berdosa. Awak bukan Tuhan. Kahkahkah. Betul beriman kepada TV3 punya statement.
Wednesday at 2:57am · Unlike ·  4 people

Azaruddin Paiman : Kah kah kah, adoiii gua ingat dah habis. Pantang gua lepa. Kuat betul pengaruh UMNO dalam kehidupan beragama kita yer. Kadang-kadang parti politik lebih penting dari hukum hakam agama.Susah juga macam ni. Gua harap malaikat dan para nabi serta rasul bukan dari pengundi dan pengikut UMNO atau BN.
Wednesday at 3:03am · Like ·  2 people

Bakat Zen : Tak payah nak cite pasal perpaduan Melayu sangat, pasal apa, kalau nak cite pasal perpaduan, nabi lah yang paling bangsat. Asal orang Mekah, hijrah ke Madinah, bawak orang Madinah tawan Mekah. Kalau ikut UMNO punya logik, nabi lah bapak segala barua pembelot. Macam mana mau kira?
Wednesday at 3:07am · Like

Bakat Zen : Point aku kat sini, aku lagi rela lah berpecah, tapi aku ambil hukum tuhan, dari bersekongkol sama-sama tolak hukum. Biar sikit, janji true. Ramai tapi celup, tak kira der.
Wednesday at 3:09am · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Tapi betul kalau dia minum berdosa tapi kalau dia dah taubat nasuha tu antara dia dengan tuhan betul tak? okey lah kawan-kawan kita sambung esok-seok ok. Harap maap mungkin idealogi kita tak sehaluan.
Wednesday at 3:09am · Like

Farid Awaludin : Sekarang bukan cerita pasal taubat nasuha, kita cerita pasal arak itu haram, hudud itu wajib. Jangan spin pegi tajuk lain.
Wednesday at 3:11am · Like ·  1 person

Bakat Zen : Macam tak biasa lak kena spin ni Farid Awaludin. Bukan baru ni jumpa kan.
Wednesday at 3:11am · Like

Johan Retroholic : Hudud bukan ideologi.
Wednesday at 3:12am · Like

Farid Awaludin : Hudud itu hukum kekal dalam Al-Quran, sama macam larangan minum arak.
Wednesday at 3:12am · Like

Mohd Ghadaffy Zakaria : Sorry lah bro lu betul. Continue lah nanti ye, jangan hot-hot pagi-pagi nie. Pemikiran setiap orang berlainan jadi tak salah wa curahkan pendapat wa. Wa tak cakap wa tak terima hudud, cuma wa cakap tak sesuai kat negara kita. Kayos.
Wednesday at 3:18am · Like

Farid Awaludin : Dah. Jangan nak buat statement 'iye kan'. Tanggungjawab gua dah settle.
Wednesday at 3:19am · Like

Johan Retroholic : Hukum Allah sesuai dimana-manaa dan pada bila-bila masa.
Wednesday at 3:19am · Like

Bakat Zen : Rejeki bukan pihak UMNO yang bagi. Bala pun bukan pihak UMNO yang bagi. Lu pikirlah sendiri.
Wednesday at 3:20am · Like ·  2 people

Mohd Ghadaffy Zakaria : Thanx thanx thanx
Wednesday at 3:22am · Like

Farid Awaludin : Ok, jom. Siapa nak ikut gua pegi Iraq?
Wednesday at 3:23am · Like

Perachun Kalbu : Dalam diam ada lagi orang macam lu ni kat dalam Malaysia ni. Lu dah tak sesuai dah untuk hidup sebagai islam. Amacam? cukup releven tak statment gua? mesti lu panas kan? tapi gua tau gua bukan Allah nak judge lu. Maybe lu bangun tido nanti Allah bagi lu hidayah. Kalau di bagi la. Kalau tak di bagi lagi makna nya Allah pon dah benci orang macam lu kot. Lu standby je la beb. Ajal maut di tangan Allah. Bukan di tangan ahli politik yang lu agung-agung kan.
Wednesday at 6:19am · Like

Perachun Kalbu : Semoga lu masih ingat lagi dan hafal lagi dua kalimah syahadat yang lu penah belajar kat sekolah agama tu. ( tu pon kalau lu tak tuang sekolah agama dulu la )
Wednesday at 6:21am · Like

Jamel Corona : Hmm tegur menegur sesama islam tu memang di tuntut dalam islam bile melihat sesuatu kemungkaran di depan mata kita berhak menegur. Ya kalau yang salah kita bawa jalan yang benar. Same-sama lah kita beramal dan menegakkan syiar islam semoga kaum-kaum islam dijauhkan dari kesesatan dan bala. Amin
Wednesday at 6:43pm · Like

7 comments:

  1. post paling ilmiah pernah din paiman publish.
    nabi pun cakap perselisihan pendapat itu sebenarnya satu kebaikan.

    gua sokong hudud.

    ReplyDelete
  2. kebijaksanaan kelas pertama adalah ketika boleh memegang dua ide yang berbeda.-fitzgerald

    berada dalam jalan yang jelas terang adalah lebih selamat dari melalui jalan gelap takada lampu dan banyak hantu.

    ReplyDelete
  3. Azaruddin Paiman : Adoiiii kau pun satu Parid. Kalau Allah tanya nanti kita jawab la dengan konfiden "hudud tak sesuai la berader dengan peredaran zaman. Kamon la berader. Berfikiran terbuka la sikit..."
    Wednesday at 12:44am · Like · 1 person

    Farid Awaludin : Elak dia sound balik malaikat tu je... "wei Malaikat, apa ni, mana relevan dah keje Malaikat ni semua. Cari keje lain la. Keje opis ke apa ke, baru boleh buat rambut pacak pakai kasut tajam".
    Wednesday at 12:47am · Unlike · 2 people

    yang ni paling win. aku gelak sorang di opis. teruskan perjuangan.

    ReplyDelete
  4. terbaik bro...perbincangan ilmiah melawan ultras melayu yang kononnya "islam"....dari sudut pandangan gua memang wujud orang macam ni...jangankan rambut pacak kaler merah, pak imam sendiri yang tolak mentah2 hudud ni....imam kepala banar dia

    ReplyDelete
  5. We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our whole community will be thankful to you.

    My homepage :: unlock iphone 4

    ReplyDelete